Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
383 produkter

Lasthållare installeras för att transportera byggmaterial, snowboard paket och andra skrymmande föremål. Dessa tillbehör kan spara utrymme i bagageutrymmet och montera en extra lagringsplats i form av en takbox. På så sätt kan du ta med allt du behöver för en resa och undviker nödvändigheten av en släpvagn.

Olika typer av lasthållare

I kataloger av tillverkare hittar du produkter som skiljer sig i position:

 • På längden. Bilar är ofta fabrik utrustade med dessa. Även om ditt fordon inte är utrustade med dem, kan bilens kaross ha särskilda fästhål.
 • Tvärgående. Som regel är de extra utrustning. De kan monteras direkt på den övre delen av fordonets karosseri eller de längsgående barerna.

Beroende på tillverkningsmaterial.

 • Metall. De är mycket hållbara. Stålprodukter är inte benägna att deformeras och aluminium har en låg vikt.
 • Stål-plast. Dessa är lätta och billiga tillbehör, men som saknar slagtålighet.

Du kan köpa tillbehör online:

 • För specifika bilmärken och modeller. Som regel monteras de enkelt med standard fästen.
 • Universal. De passar många bilar. De är svårare att installera eftersom de kräver att man borrar hål.

Tips vid användning av lasthållare:

 1. Om biltillverkaren inte har levererat fästen, anförtro installationen till en specialist. Om fästen är förberedda, ta bort plastpluggar från dem före montering.
 2. Om du utför installationen själv, rengör och avfetta montering platsen. Markera platserna där du planerar att borra. Täck angränsande områden med maskeringstejp för att skydda lacken.
 3. Det är rekommenderat att demontera kupé takets klädsel i förväg. Under installationen bör du använd silikon för att förhindra vatten från att komma in i fordonet.
 4. När använder lasthållare överstig inte den maximala belastningen som anges av tillverkaren. Annars kan det finnas en risk för att karossen deformeras.
 5. Belastningen bör fördelas jämnt. Kontrollera att last och hållare är tillförlitligt fastsatt innan körning.

AutoDoc bekväma online köp

I vår nätbutik kan du köpa lasthållare, takboxar, bagagerums organisatörer och andra biltillbehör till rimliga priser. Om du har frågor rörande produkt egenskaper, Köp-och leveransvillkor eller aktuella kampanjer, kommer våra kvalificerade specialister på AutoDoc kundservice gärna besvara dem och hjälper dig att göra rätt val. Och om du installerar den bekväma mobila applikationen på din smartphone, kommer du att kunna beställa de bästa produkterna var du än befinner dig.

loader Vänligen vänta...