Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
9 produkter

En nödhammare kan hjälpa dig att lämna fordonet efter en trafikolycka. Detta verktyg används om fordons dörren inte kan öppnas. En nödhammare krossar fönstret på den blockerade dörren, så att du kan lämna bilen genom öppningen.

Vilka är de olika typerna av nödhammare

  • Objekt som ska förvaras i passagerarutrymmet. De har ofta en klar färg, vilket gör dem lätta att upptäcka i en nödsituation. Ibland levereras de med en hållare för fastsättning av verktyget, till exempel på sidan av förarsätet.
  • Objekt med en nyckelring  för att kunna bära dem med sig. De är små och lätta. De erbjuds ofta till ett överkomligt pris.

Detta tillbehör innehåller vanligtvis också en kniv för att kunna skära säkerhetsbältet. Det kan också ha ytterligare inbyggda tillbehör. T.ex, kan man hitta nödhammare med en elektronisk luft-tryckmätare eller en ficklampa.

Tips vid användningen av nödhammare

  1. Studera rekommendationerna för tillbehörets användning noggrant. Placera produkten så att den är lätt tillgänglig vid en nödsituation, till exempel på sidan av förarsätet eller undertill. Det är lämpligt att utrusta kupén med två nödhammare. Placera den andra inom synhåll för passagerarna i baksätet.
  2. När du använder en nödhammare bildas splitter. För att undvika skador, Täck ditt ansikte med den andra handen, och skydda speciellt ögonen. Om möjligt, använd handskar eller linda in den arbetande handen med tyg eller en trasa.
  3. Krossa sidorutan, från mitten till kanterna. slå mot glaset med de vässade delen av verktyget. Använd sedan den motsatta sidan av verktygets huvud.
  4. Försök inte att krossa vindrutan, den är speciellt utformad för att inte splittras, även om den är sprucken.

AutoDoc, bekväm online shopping

Du kan köpa nödhammare, brandsläckare och mycket mer i vår webbshop. Dessutom, kan dessa inköp vara ganska billiga! För att få reda på alla möjligheter att spara pengar, kan kontakta våra tekniska supportspecialister, de kommer att berätta vilka rabatter som finns tillgängliga vid denna tidpunkt. Beställ fordonsprodukter hos AutoDoc och få alla fördelarna med shopping online.

loader Vänligen vänta...