Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
7 produkter

Ljuddämpning till bilen påverkar körkomfort och säkerhet positivt. Den absorberar ljud från vägen, brummande från motor och andra mekanismer. Tack vare detta kan föraren koncentrera sig på att hantera fordonet utan att störas av buller.

Olika typer av ljuddämpning

Beroende på placering.

  • Partiell. Installeras bara på bildelar, från vilka oönskat buller kan höras. T.ex kan det installeras i dörröppningar, bakre hjulhus och bagage golv.
  • Full. Dörrar, motorhuvens undersida, bagage, kupégolv och andra delar på bilen täcks helt och hållet med bullerdämpande material.

Katalogen ikluderar fyra olika typer av tillbehör som hjälper till att minska oljud inne i bilen:

  • Vibrationsdämpande. De är tillverkade av bitumen, kitt och butylgummi och fästs direkt på karossens metalldelar. De dämpar mekaniska vibrationer från motor, växellåda och hjulupphängning samt skyddar delarna mot korrosion. Vibrationsdämpare väljs beroende på karosseri del, för huv, dörrar och tak bör tjockleken vara 1-2 mm, och för hjulhus och motorrummets sidor 2-3 mm.
  • Ljudisolerande. De består av porösa eller fiberrika material som reflekterar ljud bra. De kan vara producerade av polyethylen skum, polyuretan eller konstgjord eller naturlig filt. de installeras som ett andra lager över vibrations dämpningen och utgör också värmeisolering. En dylik ljuddämpning kan vara folieklädd, vilket gör den mer resistent mot fukt och mekanisk påverkan.
  • Ljuddämpande. detta är mjuka, mycket porösa produkter med en öppen struktur, som skingrar ljudvågor. De tillverkas framför allt av skumgummi eller polyuretanskum.
  • Anti-gnissel tätningar. De täcker luckor vid instrumentpanel och vid justerings ratten vid sätet, men även i skarvarna vid dekorativa detaljer. remsor av polyethylen skum eller gummi kan användas som tätning för dolda skarvar, för synliga används syntetisk textil.

Tips vid användning av ljuddämpning.

  1. Installationen av dessa material är arbetsintensivt och kräver speciella verktyg, inklusive värmepistol och roller det är tillrådligt att överlämna detta arbete till en verkstad.
  2. Vid en installation i egen regi, följ tillverkarens instruktioner till punkt och pricka. Det är alltid bättre att börja från en slät yta, t.ex golvet i bagagen.
  3. Avlägsna smuts och rostfläckar samt avfetta delarna med därför avsedda medel för att få ljuddämpningen att fästa bra på delarna.
  4. Det är föredraget att bära handskar vid installationen av folie täckta produkter, detta minimerar risken för skärsår.

AUTODOC Bekväma onlineköp

Du kan beställa ljuddämpande mattor och ljuddämpande tillbehör fördelaktigt. Vi sätter låga priser, och har regelbundet pengasparande kampanjer. Beställ fordonstillbehör med hög kvalité fördelaktigt nu med en gång

loader Vänligen vänta...