Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
86 produkter

Bensindunkar är behållare gjorda speciellt för lagring och transport av bränsle. Dessa enheter har förstärkningsribbor, är utrustade med ett handtag som gör det bekvämt att bära och tätslutande lock som förhindrar läckage. Dessa tillbehör är oersättliga när man måste bära en bränsledepå inför en resa.

Olika typer av bränsledunkar

Beroende på material:

  • Stål. De har hög slitstyrka och lång livslängd, reagerar inte med bränslet. Men vid fel användning, de kan skadas av korrosion.
  • Aluminium. De är inte benägna för intensiv oxidation när de utsätts för vatten och luft. Dessutom, de är lätta men dock inte slagtåliga.
  • Plast. De är relativt billiga, har låg vikt, reagerar inte med bränsle och vatten, med och kraftiga temperaturväxlingar. En plast som inte ackumulerar statisk elektricitet används i produktionen. Deras korta livslängd är en nackdel.

Beroende på form:

  • Lodrät. De är mer kompakta men dess smala bas och betydande höjd gör dem instabila. De skall därför alltid fästas vid transport.
  • Horisontella. Dessa är stabila tillbehör med en bred bas. Ofta  kräver de inte infästning men tar upp mer utrymme än de vertikala.

Det finns dunkar med olika kapacitet – oftast är det 5, 10 och 20 liter. Ju mer rymlig behållaren är, desto tjockare är dess väggar. Dessutom beror antalet handtag på kapaciteten. Till exempel är 20-liters dunkar utrustade med 3 handtag för att 2 personer skall kunna att bära dem.

Vid användning av bränsledunkar

  1. Använd dunken enligt tillverkarens rekommendationer. Beakta att många dunkar kan endast användas för transport av bränsle under en begränsad tid.
  2. Då och då bör du undersöka bensindunken för sprickor, revor och andra defekter.
  3. Kontrollera att behållaren med en mycket brandfarlig vätska alltid är tillsluten.
  4. Om du tänker förvara bränsle under en längre tid, Fyll inte mer än 95% av dunken. Du bör inte lämna behållaren halvtom eftersom oxiderings processer kan påverka bränslets egenskaper.
  5. Behållarna ska förvaras på platser avsedda därför, i ett garage till exempel. Det är viktigt att temperaturen i rummet inte är för hög. En tom tank bör förvaras med ett halvöppet lock, så att bränsle-ångorna inte kan ackumuleras inuti.

AutoDoc,bekväma online köp

Vill du köpa biltillbehör med kvalitet till överkomliga priser? Bli kund i AutoDoc webbshop. Vi håller våra priser så låga som möjligt, har olika erbjudanden regelbundet, och erbjuder en möjlighet att få gratis leverans. Gör en beställning online på vår hemsida idag för köpa bensindunkar, bil knektar, spadar och annan användbar utrustning till fyndpriser.

loader Vänligen vänta...