Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
24 produkter

En brand kan uppstå som ett resultat av en kortslutning i bilens kabeldragning, trafikolycka eller mordbrand. Brandsläckare hjälper till att släcka en brandhärd. Lagstiftning i många länder förpliktar bilägare att förvara detta tillbehör i bilen. Att ha en brandsläckare till hands kan inte bara för att minimera brandskador utan kan rädda människoliv i vissa fall.

Olika typer av brandsläckare

 • Koldioxid. De släcker lågan genom att kyla den. Koldioxid innehållet är levereras genom ett  övertryck på ca 55 atm. Temperaturen i flödet är mellan -70-90 ° c. Den aktiva substansen tränger enkelt in i områden som är svåra att nå,  leder inte ström och skadar inte färg och lack. En nackdel med dessa tillbehör är risken för koldioxid förgiftning och förfrysning. Den temperatur vid vilken enheten kan arbeta effektivt är från -20 till + 50 ° C.
 • Pulver. De frigör ett fint pulver som drivs av komprimerad gas. Täcker ytan, och stryper syre tillgången och kväver branden. En fördel med dessa produkter är deras relativa säkerhet för människor. En nackdel ligger i det faktum att pulvret är fortfarande finns kvar på bildelar efter släckningen. Enhetens arbetstryck är 16 – 24 atm och arbets temperaturerna ligger mellan -50 och + 50 ° C. De pulverbrandsläckare som erbjuds är indelade i:
  • Lagrat-tryck. Drivmedels trycket tillhandahålls av en låsanordning med en indikator, som visar trycket i behållaren. Dessa börjar arbeta direkt.
  • Gaspatron. När den aktiveras, punkterar en nål  patronen och frigör gasen. Det tar lite tid innan detta brandsläckningssystem startar.

Tips vid användningen av brandsläckare

 1. Inspektera släckaren regelbundet för skador. Sprickor i flaskan och låga värden på det inre trycket (om en inbyggd manometer installerats) indikerar att enheten bör ersättas. Livslängden är stämplad på flaskan.
 2. Placera enheten nära förarsätet. På så sätt kommer du att snabbt kunna använda tillbehöret vid en brand. Det bör fästas tillförlitligt.
 3. Placera inte brandsläckaren i direkt solljus.
 4. Utlös inte brandsläckaren närmare än 2-3 meter från brandhärden, och undvik att stå i motvind.
 5. Släck en öppen eld från basen, en brand i trånga utrymmen, från toppen.
 6. Undvik att inandning av innehållet i brandsläckaren

AutoDoc, bekväm online shopping

Du kan köpa brandsläckare, första hjälpen kit, varningstrianglar och andra tillbehör till överkomliga priser i vår webbshop. Många produkter är ännu billigare när våra kampanjer är aktiva. Gör en beställning online just nu och börja spara pengar!

loader Vänligen vänta...